OD – poslední křídlo

OD – poslední křídlo

Dneska jsme šli ODčko poslední křídlo, vyhnal nás Ivar docela s elánem, takže než se na něj vydáme znovu, schodli jsme se, že je potřeba „něco“ změnit :-) Tak mě napadlo založit téma, ve kterém bychom o tom mohli diskutovat. Začnu tím, co jsem načetla na netu ať se nemusí každý koukat a překládat z angličtiny.

Ivar má 4 ady, každý má korupci. Adík si jí občas nahodí, když si jí pak Ivar od něj vezme, korupce se změní na skill, co Ivar sesílá během boje. Sesílá je s oblibou v rychlém sledu všechny po sobě.
K tomu mají tyhle skilly tiery od 1 do 4, a na každém tieru dělají něco trošku jiného.
Adík, kterého zabijeme jako prvního dá Ivarovi tier 4, poslední mrtvý mu dá do začátku boje tier 1.
Několikrát za bitvu povýší úplně všechny skilly co sesílá o jeden tier. Podle wikiny to dělá v závislosti na morálce, nepíší však kolikrát a kdy. Také to nemají potvrzené, mohlo by to být časem.

A teď ty korupce:

Wark
tier 1 – tank dostane pecku a korupci na incoming dmg (10%?)
tier 2 – tank a všichni kolem tanka dostanou pecku, a silnější korupci na incoming dmg (25%?)
tier 3 – úplně všichni v instanci dostanou pecku, a ještě silnější korupci na incoming dmg (50%!)
tier 4 – úplně všichni v instanci dostanou pecku, samozřejmě 50% korupci na incoming dmg a k tomu 100% debuff na incoming healing (hahaha ten se mi líbí nejvíc – mimochodem jsme se k němu v neděli ani nedostali…)
– Síla pecky s tierem roste a je to physical dmg.

Troll
Tier 1 – prostá pecka úplně všem (shadow, takže tactical)
Tier 2 – větší pecka úplně všem (shadow, takže tactical)
Tier 3 – mega pecka úplně všem a k tomu je odpinkne od sebe (shadow, takže tactical)
Tier 4 – ultra pecka úplně všem a k tomu je odpinkne od sebe (shadow, takže tactical)

Angmarin
Tier 1 – dá někomu v partě shoditelný wound, když ho neshodí tak dostane velkou pecku a lidi kolem něj stun.
Tier 2 – dá někomu v partě shoditelný wound, pokud neshodí tak všichni kolem dostanou velkou pecku a stun.
Tier 3 – dá někomu v partě shoditelný wound, pokud neshodí tak všichni kolem dostanou velkou pecku a stun. Jak dává ten wound, tak i zraní shadow dmg všechny v instanci. Není velká pecka.
Tier 4 – dá někomu v partě shoditelný wound, pokud neschodí tak všichni kolem dostanou velkou pecku a stun. Jak dává ten wound, tak i zraní shadow dmg všechny v instanci. Je velká pecka.

Defiler
Prostě hází ty healovací kolečka. Hází je pod hráče nikoliv pod sebe a hází je pod úplně každého hráče v instanci. Jak jde tier nahoru, tak se jejich síla zvyšuje a samosebou sčítá.

Shrnutí:

3 ze 4 skillů (na vyžších tierech) znamenají monstrózní pecku pro celou partu, které se nedá zabránit. K tomu je třeba shazovat wound a hýbat s bossem aby nestál v healovacích kolečkách a pokud možno nehýbat s ostatními v partě, aby těch healovacích koleček nebylo v instě moc.

Taktika:

Nejjednodužší pořadí adíků: Defiler, Angmarin, Troll, Warg

Možná se zdá, že ty 3 mega pecky jsou problém, ale nejsou. Jako minstrel vím, že máme víc než dost palný síly na to se s nima vypořádat, pokud nebudou zabíjet na ránu. Ideálně by měl každý z party být schopen přežít dvě za sebou. Pak je také nutno držet se u sebe, protože party healy mají právě 20 metrů range.

Abychom přežili 2 rány za sebou je naprostá nutnost mít namaxované tactical mitigace na T2. (viz jeden z předchozích příspěvků) Worthy dostával v základu cca 20 000, což snížené na těch 50% už je jenom 10 000 a to už je víceméně na pohodu, navýšené následně o 50% korupcí z warga, to dělá 15 000 což je nepříjemné ale tak co už. Snižovat taktický dmg bossovi se také hodí, takže frost.

Abychom se vypořádali s healovacími kolečky je nutné pro ranged držet se při sobě. Hádám, že držet se prostě přímo uprostřed instance a nehýbat se, jenom otáčet jak tank bude posunovat Ivarem dokola po stěnách by mohlo fungovat. Zároveň to způsobí, že když nás všechny odkopne, odkopne ty nejkřehčí stejným směrem a tak zůstanou v dosahu healu. Také „přímo doprostřed instance na to velký zelený kolečko“ se bude snadno vracet :-)

Především a prvořadě ale bude záležet na práci DPS. Jak se dá vyčíst z těch jeho příšerných schopností, je to závod s časem, takže musíme prostě Ivara zběsile umlátit do pár minutek. Především poslední fáze bude velmi, velmi nepříjemná a proto budeme chtít šetřit burst (heal i dmg) na konec. Z toho důvodu bych hlasovala pro pouze jednoho tanka na celou instanci a místo druhého nějaké akční dps. Ilgal přiznal, že se během poloviny té instance cítil víceméně že moc nedělal.

No a pak samosebou shazování woundů. Docela se vyplatilo mít právě jednu osobu v partě pověřenou sledováním a upozorňováním.

——————————-

Jedná se o pouze můj názor a všichni víte, že jsem v instancích jenom krátce takže prosím strkejte připomínky jak je jenom libo :-)

This entry was posted in Rady a Tipy. Bookmark the permalink.

9 Responses to OD – poslední křídlo

  1. Profile photo of Miška Miška says:

    Chtěla jsem se zeptat – nepamatuje si někdo, kdy Ivar cca „rostl“? Dalo by se z toho uhádnout, na čem to závisí.
    A taky mě zajímalo, jestli nějaká klasa neumí shazovat korupce lidem v partě? Nejlepší by byl skill na shození úplně všem. Neumím si moc představit, jak by se dala insta dát bez toho třebas v případě, kdy prvního zabijeme warka, takže nás bude celou dobu trápit 100% debuff na incoming heal.
    Jo a také na wikině doporučovali mít v partě „více burglarů“ – má někdo ponětí, k čemu by se mohli hodit?

  2. Profile photo of Karlicka Karlicka says:

    Skvělá práce.
    Co jsem se díval na videa, tak všechna ranged vč. healerů stojí celou dobu uprostřed místnosti a tank ho vodí kolem.
    S korupcema na lidech nic neuděláš, ty musí samy vypršet.
    Díval jsem se na burga a bude to kvůli debufu na bosovu damage (improved addle je -10% tactical damage) plus samozřejmě reveal weakness na zvýšení naší damage. Pak možná ještě Dust in the eyes +20% miss chance, ale to nevím jestli to na něj bude mít nějaký vliv.

    PS: jde to i v šesti: https://www.youtube.com/watch?v=23susAItOcA

  3. Profile photo of Miška Miška says:

    Hmm, nevím jak, ale těch jeho posledních nejhorších 25% dali na tom videu tak rychle, že stihnul ty útoky použít jenom jednou. + když je k tomu dokážeme přežít, to je pak hned snadnější :-)

Napsat komentář